nieuws

Stater schrapt 75 banen

Financiële planning

Door de krimp in de hypotheekmarkt moet de in Amersfoort gevestigde hypotheekdienstverlener Stater 75 arbeidsplaatsen wegstrepen.

Stater schrapt 75 banen

Stater beheert de hypotheekportefeuille van een aantal geldgevers. “Vanwege het feit dat de hypotheekmarkt onder druk blijft staan, is er minder werk en Stater dient in te spelen op deze veranderende omstandigheden.” Met de vakbonden is een sociaal plan afgesproken, dat onder meer voorziet in de begeleiding van personeel naar ander werk. “Stater kan geen garantie geven dat dit in alle gevallen succesvol zal zijn.”
Het bedrijf is onderdeel van ABN Amro en ondersteunt naar eigen zeggen het beheer van zo’n 30% van alle hypotheken in ons land. Stater heeft ook vestigingen in Brussel en Bonn en is onder meer moederbedrijf van hypotheekincassobureau HypoCasso.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.