nieuws

Hypotheek starters nog lang niet klaar

Financiële planning

Het gaat nog zeker enkele maanden duren voordat banken de nieuwe startershypotheek uit het Woonakkoord kunnen aanbieden. De hypotheekvariant waarbij maximaal de helft van de lening aflossingsvrij mag zijn is volgens de banken technisch complex. Ook druist deze hypotheek wellicht in tegen de roep om eenvoudige financiële producten.

Hypotheek starters nog lang niet klaar

Regeringspartijen VVD en PvdA sloten vorige week een akkoord met D66, SGP en ChristenUnie over een reddingsplan voor de woonmarkt. Een onderdeel hiervan is de hypotheek aan starters.
Banken hebben deze nieuwe hypotheekvariant niet op de plank liggen doordat gekozen is voor een complexe hypotheekvorm. Hierbij krijgen de starters een tweede aflossingsvrije lening waarmee ze de eerste voor maximaal de helft kunnen aflossen. Hypotheeklasten zijn dan in het begin lager waarmee de overheid hoopt de woningmarkt vlot te trekken.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.