nieuws

VEB: Jan Hommen topman van het jaar

Financiële planning

Jan Hommen, voormalig bestuursvoorzitter van ING, is door particuliere beleggers verkozen tot topman van 2013. Hommen, die op 1 oktober plaatsmaakte voor Ralph Hamers, werd door veel beleggers gelauwerd voor de manier waarop hij ING door een zeer moeilijke periode heeft geloodst. Dat maakte de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zondag bekend.

VEB: Jan Hommen topman van het jaar

Hommen bleef Dick Boer van Ahold en Ben Noteboom van Randstad ruim voor. Hoe ruim maakte de VEB niet bekend.
Hommen was sinds 2009 bestuursvoorzitter van ING. Hij ging rigoureus te werk door tientallen internationale onderdelen van de bank en verzekeraar te verkopen. Daarnaast moest hij onderhandelen met de Europese Commissie over het terugbetalen van de 10 miljard euro aan ontvangen staatssteun en de geëiste afsplitsing van het verzekeringsdeel van de bank. Wat resteert is een openstaande schuld van 2 miljard euro die eind 2015 moet zijn afgelost. Hamers kan waarschijnlijk volgend jaar de door zijn voorganger voorbereide splitsing afronden.
Beleggers konden naast Hommen, Boer en Noteboom ook stemmen op Chris Ouwinga van softwarebedrijf Unit 4, Piet Veenema van producent van elektromagnetische componenten Kendrion en Alex Wynaendts van verzekeraar Aegon.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.