nieuws

AFM juicht zwaardere DSI-eisen toe

Financiële planning

De AFM is tevreden met de gewijzigde periodieke toetsing van adviseurs die zijn ingeschreven in het register van integriteitswaakhond DSI. Die gaat de toetsing voor beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders verzwaren en aanvullen met eisen op het gebied van vaardigheden.

AFM juicht zwaardere DSI-eisen toe

"De AFM vindt dit een goede stap in de verdere verbetering van de vakbekwaamheid van beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders", laat de toezichthouder weten. "Samen met een aangescherpt sanctiebeleid, zullen deze strengere eisen leiden tot een verdere professionalisering van de beleggingsdienstverlening." De AFM verwijst naar een eerdere oproep – twee jaar geleden – om de vaardigheden van adviseurs meer aandacht te geven ter bevordering van een goed klantbeeld. Eind dit jaar volgt een nieuw rapport over de kwaliteit van de beleggingsdienstverlening.
Er zijn ruim 3.700 financieel dienstverleners ingeschreven in het DSI-register.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.