nieuws

‘Rabobank krijgt hoge boete in Libor-zaak’

Financiële planning

Rabobank krijgt volgende week een boete van € 725 mln opgelegd in verband met de beruchte Libor-zaak, zo meldt Trouw op basis van berichtgeving door de Financial Times. De Britse krant baseert zich op bronnen rond het onderzoek naar het manipuleren van de interbancaire rentevoet.

‘Rabobank krijgt hoge boete in Libor-zaak’

De boete is fors hoger dan verwacht; alleen de Zwitsere bank UBS heeft tot nu toe een hogere boete opgelegd gekregen  (€ 1,1 mld). De Libor-rente wordt dagelijks vastgesteld aan de hand van tarieven die banken zelf doorgeven. Het tarief is daarmee fraudegevoelig: banken kunnen bewust hogere of lagere rentes opgeven om daarmee winsten te verhogen of een sterkere indruk achter te laten.
Rabobank had eerder al geld gereserveerd voor een schikking met de Amerikaanse en Britse toezichthouders en met De Nederlandsche Bank. Die schikking zou € 337 mln gaan bedragen.
(Trouw, pag. 3)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.