nieuws

Prijsdaling woningmarkt vlakt iets verder af

Financiële planning

De prijsdaling op de woningmarkt is in december 2012 voor de vierde achtereenvolgende maand licht gedaald. Vorige maand waren bestaande koopwoningen gemiddeld 6,3% goedkoper ten opzichte van december 2011, waar de prijsdaling in november nog 6,8% bedroeg. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. Over heel 2012 waren bestaande koopwoningen gemiddeld 5,9% goedkoper dan in 2011.

Prijsdaling woningmarkt vlakt iets verder af

Nadat de prijsdaling ten opzichte van 2011 in juli en augustus haar dieptepunt bereikte met 8,0%, werd de daling in daarop volgende maanden steeds iets minder scherp. De huidige huizenprijzen komen overeen met die van begin 2004. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 16,6%. Vorig jaar wisselden 117.261 woningen van eigenaar, bijna 3% minder dan in 2011.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.