nieuws

Legal & General en Van Lanschot samen in pensioensparen

Financiële planning

Legal & General en F. van Lanschot Bankiers gaan samenwerken op het gebied van aanvullend pensioensparen. De Hilversumse levensverzekeraar gaat het door de Bossche bank ontwikkelde bankspaarproduct AanvullendPensioen Sparen aan haar relaties aanbieden.

Legal & General en Van Lanschot samen in pensioensparen

Het fiscaal gefaciliteerde pensioensparen, waarop het Nederlandse depositogarantiestelsel van toepassing is, is beschikbaar voor iedereen met een aantoonbaar pensioentekort. Van het belastingvrij opgebouwde kapitaal moet  een lijfrenteuitkering worden gekocht die uiterlijk met 70 jaar moet ingaan. Die uitkering is dan wel belast. Op deze manier wordt jaarlijks € 4 mld tot € 5 mld gespaard.
“Zeker bij financiële producten waarbij fiscale voorwaarden gelden, is goed cliëntadvies noodzakelijk om misverstanden en potentiële teleurstellingen te voorkomen”, aldus Ieko Sevinga, lid van de raad van bestuur bij Van Lanschot Bankiers. “(…) Wij hechten daarom zeer aan het feit dat AanvullendPensioen Sparen wordt geadviseerd door de bijna 600 adviseurs die hebben deelgenomen aan een door Legal & General opgezet deskundigheidsprogramma.”
“In het kader van vermogensopbouw is het een belangrijke taak van de adviseur om een goede afweging te maken waar het wel en niet wenselijk is om garanties met betrekking tot bepaalde doelkapitalen in te bouwen,” aldus Legal & General-voorman Arno Dolders. “Met de AanvullendPensioen Sparen-regeling zoals wij die nu voeren, kunnen deze garanties worden geboden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.