nieuws

Leeuwendeel woningbezitters bevreesd voor gevolgen hypotheekaanpak

Financiële planning

Een ruime meerderheid van woningbezitters is bang voor de gevolgen van veranderingen in het hypotheekstelsel. Dit schrijft het Verbond van Verzekeraars in zijn maandblad Verzekerd! Vooral gezinnen met jonge kinderen (86%) vrezen financiële problemen, zo blijkt uit berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Leeuwendeel woningbezitters bevreesd voor gevolgen hypotheekaanpak

Ruim de helft van jonge gezinnen is bang minder te besteden te hebben als de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft. In mindere mate worden een waardedaling (22%), gedwongen verkoop (11%) en gedwongen afstel van een verhuiswens (5%) genoemd. Huishoudens zonder kinderen zijn iets minder bang -75%- voor de gevolgen van de bezuinigingen op onder meer de hypotheekrenteaftrek. Zij vrezen voornamelijk een waardedaling (39%), terwijl een derde van deze huishoudens minder te besteden denkt te hebben. Van de kinderloze huishoudens vreest 8% gedwongen verkoop en 9% het niet kunnen verhuizen. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.