nieuws

Aegon bezorgd over hoge garanties op levensverzekeringen

Financiële planning

Aegon is bevreesd voor de gevolgen van de lage rentestand in combinatie met hoge garanties op levensverzekeringen. Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts waarschuwt hiervoor tegenover de Britse zakenkrant Financial Times. Volgens Wynaendts is de “erg gevaarlijke” praktijk van concurrenten die relatief hoge gegarandeerde opbrengsten bieden een bedreiging voor de levenbranche.

Aegon bezorgd over hoge garanties op levensverzekeringen

Wynaendts staat niet alleen in zijn kritiek.  Ook ratingagencies en toezichthouders waarschuwen voor het systeeemrisico van een overmaat aan gegarandeerde levensverzekeringen. Standard & Poor’s waarschuwde deze week nog dat de lage rentetarieven een bedreiging vormen voor de kredietwaardigheid en de businessmodellen van verzekeraars. Wynaendts stelt in de Financial Times dat verzekeraars “de moed moeten hebben om productlijnen terug te trekken, gewoon deze producten een halt toe te roepen. Het werkt gewoon niet in deze omgeving met een lage rentestand.” 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.