nieuws

Frank Paalman hypotheekadviseur van het jaar

Financiële planning

Frank Paalman van De Hypotheekshop in Den Bosch is de beste hypotheekadviseur van het land. Hij won vandaag de jaarlijkse verkiezing van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH). Tijdens het jaarlijkse congres stond de transitie van hypotheekadviseur naar financieel adviseur centraal.

Frank Paalman hypotheekadviseur van het jaar

“Frank Paalman toont oprechte interesse in de wereld van de klant”, aldus de vakjury. Paalman eindigde vóór medefinalisten Nicole Van de Wouw-van Liesdonk (Schrijvers Assurantiën in Breda) en Richard Verhagen (Rabobank Roosendaal). Eerder dit jaar deden  ruim 300 Erkend Hypotheekadviseurs mee aan de eerste ronde: een digitale toets. Twintig deelnemers legden een schriftelijke casus af. De drie finalisten zijn tijdens een assessment uitgebreid getest op vakkennis, adviesvaardigheid en integriteit.

Paalman kreeg zijn prijs, een reischeque, tijdens het jaarlijkse congres van de SEH. Centraal stond de transitie van hypotheekadviseur naar financieel adviseur. Uit onderzoek dat de SEH uitvoerde onder 500 Erkend Hypotheekadviseurs blijkt een toenemende onzekerheid onder hun klanten over hun financiële positie. “Die onzekerheid leidt tot een verandering in de adviesvraag. Bovenaan het lijstje staan de vragen die klanten hebben over al of niet aflossen, daarna volgen vragen over het ‘onder water staan van het huis’.  Maar ook financiële problemen als gevolg van echtscheiding scoren hoog.”
Nieuw is volgens de organisatie de ontwikkeling dat klanten algemeen advies willen zonder dat sprake is van acute financiële problemen. “Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid, is er voldoende pensioen opgebouwd, hoe betalen we de studie van de kinderen en wat gebeurt er met het vermogen als je in een verzorgingshuis wordt opgenomen? Allemaal zaken waar klanten graag met een adviseur over willen praten.” Ruim 80% van de ondervraagde Erkend Hypotheekadviseurs onderkent de noodzaak zich te verbreden tot financieel adviseur. De SEH wil die verbreding ondersteunen. “De financieel adviseur zal over bredere kennis beschikken om zo de klant goed te kunnen ondersteunen bij het maken van belangrijke financiële keuzes, juist ook buiten het terrein van de woningfinanciering.”

Reageer op dit artikel