nieuws

SNS Bank schroeft advieskosten fors terug

Financiële planning

SNS Bank heeft het tarief voor hypotheekadvies en -bemiddeling fors verlaagd. De bank vroeg sinds eind 2011 een vaste vergoeding van € 2.950 per hypotheek, maar verlaagt die kosten nu naar maximaal € 2.195. “We hebben gemerkt dat we, mede doordat we met franchisenemers werken, de kosten behoorlijk laag kunnen houden”, geeft de bank als reden voor de prijsverlaging.

SNS Bank schroeft advieskosten fors terug

Voor het advies wordt nu maximaal € 1.195 gerekend; voor bemiddeling betaalt de klant een vaste prijs van € 1.000. De advieskosten van SNS komen nu dichter in de buurt van de tarieven die andere banken als ABN Amro (€ 1.750) en ING (€ 2.150). “Maar bij ons kun je ook hypotheken sluiten van  andere aanbieders”, geeft woordvoerder Roland Kroes de meerwaarde van het SNS-advies aan. Klanten hebben volgens de bank sinds de introductie meer dan een jaar geleden positief gereageerd op de vaste adviesprijs.
Nu worden de kosten voor advies en bemiddeling gesplitst. “Klanten hebben bij ons de keuze, maar altijd op basis van een helder aanbod. Op die manier kunnen klanten die zich ergens anders hebben georiënteerd en met een specifieke wens bij SNS Bank komen, of die een deel van het voorwerk zelf hebben gedaan, ook een hypotheek afsluiten bij de bank, of andersom. Dit vertaalt zich in een lager tarief voor klanten.”
De prijsverlaging is niet ingegeven door de tarieven die andere aanbieders hebben bekendgemaakt, aldus Kroes. “We hebben daarvan kennisgenomen, maar ons tarief staat daar los van. De vaste kosten van ons franchisemodel hebben lager uitgepakt. Onder meer doordat we in meer plaatsen aanwezig zijn, maar met kleinere kantoren.”

Reageer op dit artikel