nieuws

Weekers ziet niets in nieuwe huurconstructie voor huizenbezitter

Financiële planning

Staatssecretaris Weekers (Financiën) ziet geen noodzaak om een huurcontract mogelijk te maken waarmee huizenbezitters met betalingsachterstanden en studenten die een kamer zoeken kunnen worden geholpen. Hij schrijft dat in antwoord op Kamervragen van CDA-leden Omtzigt en Van Bochove.

Weekers ziet niets in nieuwe huurconstructie voor huizenbezitter

Beide Kamerleden maken zich zorgen over de toename van het aantal mensen met betalingsachterstanden op hun hypotheek en de woningnood onder studenten. Zij pleiten daarom voor een huurcontract waarmee huizenbezitters makkelijker hun woning kunnen verhuren en makkelijker een huurcontract kunnen opzeggen.
Weekers voelt daar echter niets voor: "Eigenwoningbezitters die een deel van hun eigen woning verhuren, kunnen in aanmerking komen voor de kamerverhuurvrijstelling, mits de opbrengsten niet meer bedragen dan € 4.410 per jaar. De verhuurde woonruimte blijft in dat geval onderdeel van de eigen woning waardoor de verhuurder het recht op hypotheekrenteaftrek over de gehele eigen woning behoudt. Gezien het bovenstaande ben ik van mening dat al voorzien is in maatregelen zowel qua huurbescherming als qua belastingwetgeving die het verhuren van kamers faciliteren."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.