nieuws

Hypotheekadviesbedrijf komt met ‘lenteakkoordclausule’

Financiële planning

Intermediairbedrijf Bielderman Koetsier (Barneveld) heeft een clausule opgesteld waarmee huizenkopers van de aankoop af kunnen als de overdracht van de woning pas in 2013 plaatsvindt en zij onverhoopt onder de aangescherpte hypotheeknormen komen te vallen.

Hypotheekadviesbedrijf komt met ‘lenteakkoordclausule’

Aanleiding voor het opstellen van de clausule is dat vooral kopers van een nieuwbouwwoning vaak niet weten wanneer de overdracht wordt geregeld. "Hierdoor lopen zij het risico dat dit pas in 2013 plaatsvindt. Dat betekent dat zij te maken krijgen met de strengere regels voor hypotheken uit het Lenteakkoord", aldus Bielderman Koetsier. Daarmee kunnen de maandlasten tot 16% hoger uitkomen. Kopers van een bestaande woning kunnen een overdrachtsdatum in 2012 overeenkomen. "Voor kopers van een nieuwbouwwoning is dit niet mogelijk, omdat de passeerdatum pas wordt vastgesteld als een bepaald aantal woningen is verkocht."

Met de clausule kunnen alle klanten van Bielderman Koetsier van de koop afzien als zij geconfronteerd worden met de regels uit het Lenteakkoord.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.