nieuws

D & O bevriest juridische stappen tegen Argenta

Financiële planning

Bureau D & O ziet voorlopig af van juridische stappen tegen Argenta. Het bureau uit Hoevelaken heeft goede hoop dat de besprekingen tussen de Belgische bank en brancheorganisatie Adfiz donderdag tot een goede uitkomst zullen leiden. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaat D & O alsnog onderzoeken of er onder de betrokken intermediairs draagvlak is voor een juridische procedure. 

D & O bevriest juridische stappen tegen Argenta

Centraal in het conflict staat het plan van Argenta om op vijftig tussenpersonen na op spaargebied het intermediair aan de kant te zetten ten gunste van het internetkanaal. De betrokken tussenpersonen zijn hier laaiend over en wisten direct D & O aan hun kant, dat het plan van Argenta liet toetsen door een advocatenkantoor. Dat stelde vast dat de bank welliswaar het recht had om de samenwerkingsovereenkomst te beëindigen, maar dat er niet werd voldaan aan de wettelijke voorwaarden voor onder meer de opzegtermijn en een eventuele afkoopsom.
Ook Adfiz deed haar leden munitie aan de hand door een verweerschrift beschikbaar te stellen. De brancheorganisatie ging vandaag op diens verzoek in gesprek met Argenta-directeur Marc de Moor. Besprekingen van hem met D & O leidden eind vorige week nog tot niets.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.