nieuws

SNS Reaal hanteert een zwarte pen

Financiële planning

De nettowinst van SNS Reaal is omgebogen van een nettoverlies van € 260 mln in 2010 naar een winst van € 87 mln in 2011. De belangrijkste reden voor de resultaatverbetering was het fors lagere nettoverlies van Property Finance dat afnam met € 395 mln.

SNS Reaal hanteert een zwarte pen

Reaal Leven zag het bruto premie-inkomen met 8% teruglopen € 1.687 mln. Het netto-resultaat bedraagt € 223 mln (+ 7%). REAAL Schade zag het bruto premie-inkomen met 5 % toenemen tot € 848 mln. Een lagere schadelast bij brandverzekeringen en een vrijval van voorzieningen voor niet-verdiende premies en acquisitiekosten aangehouden voor gevolmachtigde agenten (€ 12 miljoen netto), resulteerden in een netto-resultaat van € 33 mln (+ 106%).
Het netto-resultaat van Zwitserleven daalde van een winst van € 36 mln tot een verlies van € 91 mln, vooral door de afboeking van € 107 mln netto aan goodwill en door een voorziening voor garantieproducten als gevolg van de gedaalde rente. Het premie-inkomen is gestegen met 7% tot € 1.156 mln. Het onderliggende netto resultaat van Zwitserleven pluste met 6%.
Het totale netto-resultaat van SNS Bank (SNS Retail Bank en SNS Zakelijk) steeg van € 212 mln tot € 262 mln (+ 24%), onder meer door een hogere rentemarge en groei van de spaarportefeuille. Er moest wel een hogere bijzondere waardeverminderingen genomen worden op kredieten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.