nieuws

‘Verkenner’ gaat rol pensioenfondsen bij hypotheken bezien

Financiële planning

Kees van Dijkhuizen, vicevoorzitter van de bank NIBC en voormalig Thesaurier-Generaal van het ministerie van Financiën, gaat verkennen of de rol van Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars bij de hypothecaire woningfinanciering kan worden vergroot. Hij doet dat op verzoek van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.

‘Verkenner’ gaat rol pensioenfondsen bij hypotheken bezien

“Van Dijkhuizen zal daarbij bezien of op die manier ruimte gemaakt kan worden voor nieuwe kredietverlening aan bedrijven en woningkopers”, aldus het ministerie. “Dit zou kunnen bijdragen aan het lostrekken van de woningmarkt en het herstel van de bouwsector.” De rapportage wordt in het eerste kwartaal van 2013 verwacht. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.