nieuws

Soepeler regels hypotheek

Financiële planning

De regels voor hypotheken worden versoepeld. Wie in de toekomst zicht heeft op een hoger inkomen, mag komend jaar meer lenen, aldus de Telegraaf vandaag. De ministerraad buigt zich vandaag over dit voorstel, dat vooral starters zal helpen bij het kopen van een woning. Het kabinet broedt op een reeks maatregelen om de woningmarkt een oppepper te geven.

Soepeler regels hypotheek

De regels voor hypotheken worden versoepeld. Wie in de toekomst zicht heeft op een hoger inkomen, mag komend jaar meer lenen.
De ministerraad buigt zich vandaag over dit voorstel, dat vooral starters zal helpen bij het kopen van een woning. Het kabinet broedt op een reeks maatregelen om de woningmarkt een oppepper te geven.
Nu is de regel dat een hypotheek moet worden afgesloten op basis van het inkomen van de aanvrager. Wie zicht heeft op een loonsverhoging binnen zes maanden, mag alvast een hypotheek afsluiten vooruitlopend op dat extra salaris. Die termijn wordt opgerekt met enkele maanden tot enkele jaren.
(Telegraaf, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Meer plannen voor stimuleren woningmarkt
(Telegraaf, pag. 9)
 
Verzekeraar biedt ruimtetoeristen annuleringspolis
(Algemeen Dagblad, pag. 7)
 
Pensioenpremie ABP gaat 120 euro omhoog
(Volkskrant, pag. 24)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.