nieuws

Rechter verzacht AFM-boete voor Afab

Financiële planning

De rechtbank in Rotterdam heeft na bezwaar van Afab Holding een AFM-boete aan de kredietbemiddelaar gematigd tot € 5.400. De toezichthouder had in augustus 2010 een boete van € 6.000 opgelegd omdat bij Afab Geldservice de vakbekwaamheid van de dienstverlening onvoldoende was gewaarborgd.

Rechter verzacht AFM-boete voor Afab

De boete heeft betrekking op de periode van juni 2008 tot en met juni 2009 en betreft bemiddeling in krediet en hypotheken. Volgens de AFM heeft Afab niet kunnen aantonen dat er in die periode voldoende is gezorgd voor de vakbekwaamheid van de klantmedewerkers. “Afab heeft ook niet aangetoond dat er voldoende feitelijk leidinggevenden met relevante diploma’s beschikbaar waren om de kwaliteit te waarborgen.” Tevens was de bedrijfsvoering onvoldoende ingericht op het zekerstellen van de vakbekwaamheid van de dienstverlening.
Na bezwaar van Afab heeft de AFM de boete gehandhaafd; de rechter heeft uiteindelijk afgelopen maand besloten de boete met 10% te verlagen.
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.