nieuws

Overlijdensrisicopolis blijkt complexer dan gedacht

Financiële planning

De kennis van het intermediair over de overlijdensrisicoverzekering blijkt over het algemeen tegen te vallen, zo concludeert Legal & General uit de resultaten van de eigen ORV-quiz. Van de 329 deelnemers had slechts 1 deelnemer alle 20 vragen goed; 8 deelnemers hadden 19 vragen goed.

Overlijdensrisicopolis blijkt complexer dan gedacht

De digitale quiz werd over twee rondes gespeeld. “Er wordt in de praktijk wel eens geringschattend gedaan over de overlijdensrisicoverzekering”, zegt algemeen directeur Arno Dolders. “Zo ongeveer in de geest van: ‘je gaat dood of je blijft leven, wat kan daar ingewikkeld aan zijn?’ De 10 vragen die we per ronde stellen zijn grotendeels gewoon situaties uit de praktijk. En dan blijkt opeens dat de overlijdensrisicoverzekering toch iets ingewikkelder is.” Dolders vindt dat ook voor de overlijdensriscoverzekering een kennis- en ervaringstoets verplicht zou moeten zijn. “Degene die dit soort uitzonderingen bedenkt, zou eigenlijk verplicht moeten worden om de vragen uit de ORV-quiz te maken.”
Winnaars van de quiz werden Annemieke Postema van Maan Financieel Advies in Utrecht (eerste ronde, rechts op de foto) en Leon van Lingen van Van Lingen Financial Consultancy uit Almere (tweede ronde). Op http://www.landg.nl/Adviseurs/digitale-kennisquiz.html kan de quiz nog worden nagespeeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.