nieuws

Dijsselbloem houdt vast aan nieuwe hypotheekregels

Financiële planning

Minister Dijsselbloem (Financiën) voelt er niets voor om de nieuwe hypotheekregels die per 1 januari ingaan alsnog te versoepelen. Dit stelt de minister vandaag in een interview in de Volkskrant. Onder meer de eerste Kamer had het kabinet opgeroepen om af te zien van de verplichte aflossing van de gehele hypotheek in 30 jaar.

Dijsselbloem houdt vast aan nieuwe hypotheekregels

In een motie die de Eerste Kamer voor het kerstreces aannam, riepen de senatoren op om de verplichte aflossing te beperken tot maximaal de helft van de hypotheek. Dijsselbloem vindt dit geen goed idee. “Dat moeten we gewoon niet doen. Ik geef u op een briefje dat als de begrotingscommissaris dat hoort, hij zegt: Nederland stelt de aanpak van zijn onevenwichtigheden wéér uit.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.