nieuws

Tarieven bij Klaverblad netto en sekseneutraal

Financiële planning

Klaverblad Verzekeringen hanteert per 21 december voor al haar verzekeringen sekseneutrale tarieven. Op dezelfde datum voert de maatschappij ook de wijzigingen door die nodig zijn vanwege het provisieverbod per 1 januari.

Tarieven bij Klaverblad netto en sekseneutraal

De tarieven voor de overlijdensrisicoverzekering, uitvaartverzekering, Garantie Groei Polis en aov zijn vanaf die datum netto. Dit geldt voor nieuwe verzekeringen. Voor nieuwe levensverzekeringen vervalt per 21 december de toeslag voor maand-, kwartaal- of halfjaarbetalingen, zo meldt de verzekeraar.

In zijn uitspraak van 1 maart 2011 gaf het Hof van Justitie verzekeraars tot 21 december 2012 de tijd om dezelfde verzekeringspremies en -uitkeringen te gaan hanteren voor mannelijke en vrouwelijke klanten. Als mannen en vrouwen verschillende premies moeten betalen, is dat discriminatie. In AMplus 12 van 23 november geeft Jan Donselaar van Dazure zijn visie op de consequenties van deze maatregel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.