nieuws

Rabobank beloont zelfwerkzame hypotheekklant

Financiële planning

Rabobank heeft zijn tarieven voor hypotheekadvies bekendgemaakt. Met ingang van 17 december rekent de bank geen afsluitprovisie meer, maar € 1.750 voor het sluiten van een hypotheek; klanten die het gesprek via internet voorbereiden, krijgen € 600 korting op de advieskosten. Die mogelijkheid is overigens pas in januari voorhanden.

Rabobank beloont zelfwerkzame hypotheekklant

Wie voor het eerst een huis koopt, betaalt € 1.450 voor een advies en € 850 als de voorbereidende werkzaamheden zelf worden gedaan. Voor ondernemers bedraagt de nota € 2.250; de starters onder hen zijn € 300 goedkoper uit. Het verhogen van een bestaande hypotheek kost € 1.450. Bedraagt de verhoging minder dan 10% van de lening en maximaal € 20.000, dan betaalt de klant € 500; bij eigen voorbereiding zijn de kosten € 250. Het advies hoeft alleen te worden betaald als de offerte wordt geaccepteerd.
De tarieven van de marktleider in hypotheken liggen lager dan die van de nummer 2 ING: daar wordt vanaf 1 december € 2.100 gerekend voor een advies, net als bij ABN Amro. SNS Bank rekent € 2.950, maar maakt ook een vergelijking tussen verschillende aanbieders.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.