nieuws

NVF schroeft beloning betalingsbeschermer omlaag

Financiële planning

De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) heeft haar gedragscode aangescherpt. Belangrijkste wijziging is dat de leden voor de advisering van betalingsbeschermers bij een consumptief krediet niet meer dan € 500 bij de klant in rekening mogen brengen. Die limiet lag tot nu toe op € 1.500.

NVF schroeft beloning betalingsbeschermer omlaag

De nieuwe gedragscode is woensdag aangenomen tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering. “Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het met de kennis van nu niet te rechtvaardigen is indien een financieel dienstverlener daarvoor een beloning van meer dan € 500 zou hanteren”, zegt voorzitter Carel In der Hees. De beloning moet bovendien altijd in een redelijke verhouding  staan tot de verrichte werkzaamheden en de kwaliteit van het advies. Volgens In der Hees werkt bij de NVF zelfregulering door middel van een gedegen gedragscode al jaren goed. “Dit draagt bij aan het vertrouwen in de markt voor consumptief krediet. Ook helpt het de  AFM, waarmee wij regelmatig overleg voeren, bij het optreden tegen misstanden.” Zelf heeft de NVF in de afgelopen anderhalf jaar twee leden geroyeerd en “forse boetes opgelegd”. “Tegen bemiddelaars die menen het niet zo nauw te hoeven nemen met onze gedragscode, blijven wij streng optreden. Excessen melden wij bij de AFM.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.