nieuws

Meevaller voor consumenten met NHG-hypotheek

Financiële planning

Minister Blok van Wonen heeft in antwoord op Kamervragen laten weten dat bestaande spaar- en/of aflossingsvrije hypotheken met NHG mee kunnen verhuizen naar een volgende woning, zonder dat eigenaren verplicht worden annuïtair af te lossen.

Meevaller voor consumenten met NHG-hypotheek

Bij de verkoop van een woning en de aankoop van een nieuwe woning komt de bestaande NHG te vervallen en wordt de nieuwe hypotheek voor de volgende woning opnieuw getoetst. Een nieuwe woning betekent voor het WEW, de uitvoerder van NHG, namelijk een nieuwe situatie. “Ik ben van mening dat deze onbedoelde consequentie van de nieuwe regelgeving onwenselijk is”, schrijft Blok. “Doorstromers met een  hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie mogen niet slechter af zijn dan doorstromers zonder NHG.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.