nieuws

Koophuis bijna 8% minder waard dan in 2011

Financiële planning

Bestaande koopwoningen waren vorige maand 7,8% goedkoper dan in oktober 2011. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De prijsdaling is het sterkst in Noord-Brabant (-9,7%) en Groningen (-9,3%). Overijssel (-5,2%) en Zeeland (-4%) steken hier iets gunstiger bij af.

Koophuis bijna 8% minder waard dan in 2011

De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is al vier maanden nagenoeg hetzelfde. De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in oktober op het niveau van begin 2004.  In vergelijking met augustus 2008, toen de gemiddelde huizenprijs haar voorlopige hoogtepunt bereikte, liggen de prijze nu ruim 16% lager.In de eerste 10 maanden van 2012 wisselden 90.000 woningen van eigenaar, ruim 8% minder dan in dezelfde periode van 2011

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.