nieuws

APG en ABN Amro samen in PPI

Financiële planning

Pensioenuitvoerder APG heeft samen met ABN Amro een premiepensioeninstelling (PPI) opgericht. De joint venture gaat beschikbarepremieregelingen aanbieden als alternatief voor pensioenopbouw via een pensioenfonds. Toezichthouder DNB heeft de vergunningaanvraag nog in behandeling.

APG en ABN Amro samen in PPI

APG is met 4,5 miljoen deelnemers de grootste pensioenuitvoerder van ons land, goed voor 30% van alle collectieve pensioenregelingen. Beide partijen zien de koppeling van de pensioenexpertise van APG aan het uitgebreide netwerk van ABN Amro als het grootste pluspunt van de joint venture, die voluit APG-ABN Amro Pensioen Instelling gaat heten.
BeFrank (Delta Lloyd en BinckBank) kreeg onlangs als eerste PPI een vergunning. Daarnaast zijn onder meer Brand New Day (samen met ASR), Aegon, Robeco, De Goudse en Nationale-Nederlanden bezig met de oprichting van een PPI.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.