nieuws

Nu ook Iers onderzoek naar betalingsbeschermers

Financiële planning

De Centrale Bank van Ierland heeft een onderzoek gelast naar de verkoop van betalingsbeschermingsverzekeringen in dat land. Gevreesd wordt dat duizenden Ieren, in navolging van de Britten, ondeugdelijke polissen aangesmeerd hebben gekregen. Als dat wordt aangetoond, wachten met name de banken flinke claims ter compensatie.

Nu ook Iers onderzoek naar betalingsbeschermers

In Groot-Britannië hebben de 'mis-sellers' voor meer dan € 10 mld aan compensaties moeten terugbetalen. Ook in Ierland zijn bij leningen op grote schaal verzekeringen tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid verkocht, bedoeld om aan de verplichten van rente en aflossingen te kunnen blijven voldoen. De Ierse toezichthouder beschikt over aanwijzingen dat duizenden vergeefs een claim op die dekking hebben gedaan, ondanks dat zij hun baan zijn kwijtgeraakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.