nieuws

Brits hypotheekvolume loopt met 5% terug

Financiële planning

Vorig jaar is de totale hypotheekproductie in het Verenigd Koninkrijk volgens cijfers van de vereniging van hypotheekverstrekkers CML met 5% gedaald tot € 156 (164) mld, het laagste markttotaal sinds 2000. Verhoudingen tussen de diverse geldverstrekkers zijn behoorlijk gewijzigd.

Brits hypotheekvolume loopt met 5% terug

Zo heeft in het Verenigd Koninkrijk de groep middelgrote geldverstrekkers vorig jaar het marktaandeel in hypotheken verdubbeld van 7% naar 14%. Onder de top zes kwam negen partijen – waaronder ING Direct met een marktaandeel van 0,8% – tot ruim € 22 mld hypotheekproductie, bijna een verdubbeling.
Het belang van de grootste zes geldgevers is teruggelopen van 83% naar 81,5%. De Britse markt wordt al jaren gedomineerd door Lloyds Banking Group (marktleider met een aandeel van 22%), Santander, Barclays, Royal Bank of Scotland, Nationwide en HSBC. Zij waren vorig jaar samen goed voor € 127 (136) mld aan nieuwe hypotheken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.