nieuws

Harde ingrepen treffen Optima

Financiële planning

Bij de centrale organisatie van Optima in Hardinxveld-Giessendam verliezen 25 van de ruim 130 mensen hun baan, onder meer door gedwongen ontslag. “We gaan onze focus verleggen”, zo licht directeur René van Gils de herstructurering toe. De kernactiviteiten zijn voortaan VerzekeringsUnie, Support Verzekerd (v/h PoliService) en volmachtbedrijf Assuradeurenhuys. Verzekeraar én financier ASR heeft intussen echter de rekening-courant bevroren.

Harde ingrepen treffen Optima

Betalingen aan bijvoorbeeld het personeel en franchisenemers lopen gewoon door, zo benadrukt Van Gils, die daarmee "spookverhalen" wil tegengaan. Voor de reden van de maatregel verwijst hij naar ASR. Volgens Van Gils is hij, samen met Optima-aandeelhouder Klaas Dekker, met de "heel belangrijke partner ASR continu en goed in gesprek".
Franchiseketen Huis & Hypotheek, het nog dit jaar van Aegon overgenomen Financieel Verder en inkooporganisatie InterFinanceNed rangschikt de directie onder 'niet core-business'. Van Gils: "We onderzoeken of die binnen het toekomstige bedrijf passen." Hij erkent dat verkoop een optie is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.