nieuws

Kamervragen over oversluiten hypotheek

Financiële planning

Tweede Kamerlid Elly Blanksma (CDA) heeft minister De Jager (Financiën) vragen gesteld over de drempels die banken opwerpen aan klanten die hun hypotheek willen oversluiten. “Bent u bereid om banken niet alleen te verplichten om hun klanten drie maanden voor het aflopen van de rentevaste periode een nieuw rentevoorstel te doen, maar ook om de banken te verplichten om met een eigen marktconform alternatief rentevoorstel te komen?”

Kamervragen over oversluiten hypotheek

De Jager maakte afgelopen maand al bekend geldgevers te gaan verplichten uiterlijk drie maanden voor het aflopen van de renteperiode met een nieuw voorstel te komen. Blanksma wil dat zo'n voorstel ook marktconform is. "Het CDA pleit voor meer transparantie en ruim voldoende tijd om alternatieven te kunnen overwegen. Nu is het zo dat banken vaak niet ingaan op de wens van klanten om een hypotheek over te nemen en door een gebrek aan transparantie wat betreft de rentetarieven blijven klanten vaak bij hun oude bank waar ze vaak een hogere rente gaan betalen vergeleken met nieuwe klanten die bij dezelfde bank een hypotheek sluiten."

Reageer op dit artikel