nieuws

Groen licht voor overname Robein door Ohpen

Financiële planning

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft geen bezwaar tegen de overname van levensverzekeraar Robein door beleggingsinstelling Ohpen. De nieuwe combinatie, goed voor 25.000 klanten en € 750 mln beheerd vermogen, wordt volgens Ohpen-directeur Chris Zadeh “een van de sterkste verzekeraars en beleggingsinstellingen van Nederland”.

Groen licht voor overname Robein door Ohpen

Door het groene licht van DNB wordt "een belangrijke stap gezet richting de bundeling van krachten om verantwoorde, begrijpelijke en hoog kwalitatieve beleggingsproducten aan te bieden aan de consument", aldus  Zadeh.
De overname van Robein, bestaand uit Robein Leven en Robein Vermogensbeheer, werd in december aangekondigd. De Haagse maatschappij met een jaaromzet van € 120 mln, was pas anderhalf jaar in handen van Van Lanschot; de Bossche bank meldde bij de overname echter direct al de aandelen op termijn weer van de hand te willen doen.
De labels Robein en Ohpen houden hun eigen productaanbod en blijven gevestigd op de huidige locaties. De combinatie wil een nieuw gezamenlijk pensioenproduct in de markt zetten, dat zich in eerste instantie vooral richt op mkb-bedrijven met 50 tot 500 werknemers. Hiermee zou de werknemer meer aan het stuur van zijn eigen pensioen moeten gaan zitten.

Reageer op dit artikel