nieuws

SNS Reaal gaat over op Het Nieuwe Werken

Financiële planning

De raad van bestuur van SNS Reaal heeft besloten dat het hele concern, inclusief de bedrijfstop, flexibel gaat werken. De raad van bestuur start vandaag en het is de bedoeling dat rond 2013 alle 7.400 medewerkers zijn overgegaan op ‘Het Nieuwe Werken’. Eind 2011 zal bijna de helft van het personeel werken volgens het nieuwe concept, met uitzondering van medewerkers met een functie waarbij aanwezigheid vereist is, zoals receptie, beveiliging en de SNS Winkels.

SNS Reaal gaat over op Het Nieuwe Werken

Het besluit voor totale invoering van 'Het Nieuwe Werken' volgt op een succesvolle proef, die in 2009 en 2010 is gehouden onder 550 medewerkers in Alkmaar en Utrecht. Daarvan werkt nu 92% gemiddeld anderhalve dag per week thuis. De medewerkerstevredenheid van de proefpersonen is in die periode gestegen van 7,18 naar 7,61. Driekwart zegt effectiever te werken.
SNS Reaal gaat nu flexibele werkomgevingen inrichten en stelt technische hulpmiddelen zoals smartphones en laptops ter beschikking aan alle medewerkers. Uitgangspunt is dat medewerkers de helft van hun werktijd vanuit huis gaan werken. Volgens Dick Okhuijsen, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor de invoering van Het Nieuwe Werken, snijdt het mes aan twee kanten: "We zetten het primair in om de medewerkerstevredenheid te verhogen, wat leidt tot een hogere productiviteit. Tegelijkertijd zullen de operationele kosten en huisvestingskosten aanzienlijk dalen door Het Nieuwe Werken."

Reageer op dit artikel