nieuws

FFP publiceert richtlijn voor ‘integraal advies’

Financiële planning

De Federatie van Financieel Planners (FFP) heeft een richtlijn opgesteld, waarbij aan de hand van vijf kernpunten richting wordt gegeven aan de voorwaarden van integraal advies. Dit advies is als doelstelling vastgelegd in de Gedragscode FFP en de consument kan er zijn rechten aan ontlenen.

FFP publiceert richtlijn voor ‘integraal advies’

Het integraal advies moet volgens de de federatie leiden tot een 'tastbaar' en schriftelijk financieel plan, dat bestaat uit de volgende zes bouwstenen: een samenvatting van aanbevelingen en aandachtspunten, een overzicht van de uitgangssituatie- en de kernpunten, een analyse van de scenario's met de relevante risico's, het beheer en als laatste stap het onderhoud van het financieel plan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.