nieuws

Flexibiliteit bankspaarhypotheek valt tegen

Financiële planning

Volgens onderzoeksbureau MoneyView is de bankspaarhypotheek in tegenstelling tot wat wordt verondersteld niet flexibeler dan de traditionele spaarhypotheek. Het product is vaak wel goedkoper dan de verzekeringsvariant.

Flexibiliteit bankspaarhypotheek valt tegen

MoneyView bekeek honderd spaarhypotheken en rekende voor elk van deze producten 132 fictieve klantprofielen door. "Binnen de tien meest flexibele producten komt maar één bankspaarhypotheek voor." Dat is de Rabobank Opbouwhypotheek, die overigens ook qua prijs de maximale beoordeling krijgt van MoneyView. Vooral op het gebied van tussentijdse aflossingsmogelijkheden bieden hypotheken met een spaarverzekering meer opties.
Van de tien goedkoopste producten zijn er negen een bankspaarhypotheek. Alleen de SKP SpaarBeter Hypotheek van De Hypotheker krijgt van de traditionele spaarhypotheken de hoogste beoordeling op het aspect prijs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.