nieuws

Vloedgolf aan hypotheekaanvragen bij Syntrus Achmea

Financiële planning

Bij Syntrus Achmea Vastgoed heerst de laatste dagen topdrukte. Volgens de geldverstrekker is dat te danken aan de scherpe rentetarieven die sinds begin deze maand  worden gehanteerd.

Vloedgolf aan hypotheekaanvragen bij Syntrus Achmea

"Zeker de afgelopen dagen is er sprake van een zeer grote instroom", schrijft Syntrus aan het intermediair. "Een en ander heeft tot gevolg dat de verwerkingstijd van zowel aangevraagde offertes als de acceptatie van postdossiers langer is dan u normaal gesproken van ons gewend bent. Voor aanvragen is de doorlooptijd op dit moment vier werkdagen, voor beoordeling van een compleet dossier staan zes werkdagen."

De Achmea-geldgever biedt louter provisieloze hypotheken en is een bescheiden speler op de hypotheekmarkt: de productie bedroeg vorig jaar zo'n € 150 mln. Begin deze maand zijn de rentetarieven voor de Basishypotheek tijdelijk verlaagd: het 10-jaarstarief met NHG bedraagt nu 4,0%.

Reageer op dit artikel