nieuws

Ook NN strenger bij hypotheekaanvragen

Financiële planning

Net als Zwitserleven heeft Nationale-Nederlanden de acceptatievoorwaarden bij hypotheken aangescherpt. Zo is bij leningen boven 90% van de executiewaarde de topopslag verhoogd van 0,20% naar 0,40%. Dat nieuwe tarief geldt zowel voor nieuwe als bestaande klanten.

Ook NN strenger bij hypotheekaanvragen

NN staat taxaties op basis van een WOZ-verklaring nog wel toe, maar de executiewaarde wordt voortaan op 80% van de WOZ-waarde (was 90%) gezet. Verder is de maximale verstrekking bij een nieuwbouwwoning van 125% van de berekende executiewaarde beperkt tot 115% daarvan.
Belangrijk onderdeel bij hypotheekbedragen boven de standaard toetsnormen is de introductie van het 'Motiveringsformulier Maatwerktoets'. Motiveringen kunnen zijn: huidige woonlasten hoger dan de nieuwe; aantoonbaar inkomensperspectief; aantoonbaar vermogen; onbelaste inkomsten (zoals huurinkomsten) of hoofdelijk medeschuldenaarschap van ouders. "Om de klant nog bewuster te maken van de risico's en de motivering van de overschrijding is het nodig dat u samen met de klant ook voor deze motivering tekent", houdt NN het intermediair voor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.