nieuws

VVAA trekt € 1,4 mln uit voor compensatie beleggingspolis

Financiële planning

VVAA heeft, na goedkeuring door de Ombudsman Financiële Dienstverlening, een compensatievoorstel aan houders van een beleggingsverzekering voorgelegd. De artsenverzekeraar trekt daarvoor ruim € 1,4 mln uit.

VVAA trekt € 1,4 mln uit voor compensatie beleggingspolis

VVAA (inclusief Olma) is goed voor 10.669 polissen, waarvan er 1.681 in aanmerking komen voor terugbetaling van ingehouden kosten. Daarvoor trekt de artsenverzekeraar ruim € 1,4 mln uit. Daarin is een bedrag van € 280.000 begrepen voor schrijnende gevallen.
VVAA/Olma gaat ex-polishouders op eigen initiatief benaderen voor een tegemoetkoming, mits de polis langer dan vijf jaar heeft gelopen. Het gehanteerde kostenplafond bedraagt 2,45% per jaar bij minimaal € 1.200 aan jaarpremie en 2,85% voor kleinere polissen.
Van de kleinere verzekeraars op de markt voor unit-linkedverzekeringen die een voorstel hebben neergelegd bij ombudsman Jan-Wolter Wabeke, moeten nu Loyalis, Conservatrix, Robein, Legal & General en DSB nog met een regeling komen. Generali, De Goudse, Allianz en Cardif hebben al een eigen compensatieregeling aangeboden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.