nieuws

Huis & Hypotheek wordt onderdeel van Optima

Financiële planning

Intermediairbedrijf Optima heeft “een strategisch belang” genomen in inkoopcombinatie InterfinanceNed, tevens eigenaar van franchiseketen Huis & Hypotheek. Beide bedrijven waren al enige tijd in gesprek over een samenwerking.

Huis & Hypotheek wordt onderdeel van Optima

Optima-directeur Klaas Dekker wil niet zeggen wat de omvang is van het nieuw verworven aandelenbelang. "De aankoop sluit perfect aan bij onze bedrijfsstrategie. Het landelijke A-merk Huis & Hypotheek is een goede aanvulling op het huidige formuleaanbod van onder andere Sorgeloos, Attentiv en de Hypotheekwinkel."

De inkoopactiviteiten van beide organisaties zullen worden gebundeld in Heerenveen, waar InterfinanceNed gevestigd is. "Met name op het gebied van volmachten is een verdere toegevoegde waarde te verwachten", denkt directeur Eddie Kempers. Het bedrijf heeft volmachten van Argenta, Bank of Scotland, DBV, Delta Lloyd, Hypotrust en BNP. De focus ligt verder op het ontwikkelen van producten onder eigen label: "Door het gezamenlijke hypotheekvolume van ruim € 3 mld en een marktaandeel van circa 4,5% zijn wij een interessante organisatie voor partijen."

Klaas Dekker treedt toe tot de directie van InterfinanceNed, die naast Kempers bestaat uit Alex Versteeg. De laatste voert met François Muilman en René Nagelhout ook de directie over Huis & Hypotheek.

Reageer op dit artikel