nieuws

Finsys wijst ING de deur

Financiële planning

Serviceprovider Finsys heeft de samenwerking met ING, waarin Postbank en ING Bank zijn samengegaan, opgezegd. “Na zeventien jaar zakendoen met de Postbank moeten wij constateren dat wij na de overgang naar ING geen vertrouwen meer hebben in deze organisatie.”

Finsys wijst ING de deur

Het gebrek aan service gaf de doorslag voor Finsys-directeur Ernest Lichteveld. "Voor de samenwerking en de daar, in de toekomst, aan verbonden provisieregeling heeft ING kwaliteitseisen opgesteld die ingrijpen in onze organisatie. Ik wil mij graag laten vertellen hoe ik zaken beter kan doen, maar als een organisatie die zelf de zaken zwaar niet op orde heeft mij regels gaat opleggen die geen hout snijden, dan wens ik die regels naast mij neer te leggen."

Daarnaast is het niet betalen van verhoogde provisie over de productie uit 2008 die in 2009 passeert een struikelblok. "Deze betalingen zijn toegestaan omdat er daadwerkelijk werk voor verricht is. Je zou het als een vorm van diefstal kunnen beschouwen om iemand niet te betalen voor werk dat hij geleverd heeft. Een bank die zich zo opstelt, daar kun je niet langer vertrouwen in hebben. Overigens hebben NN en WestlandUtrecht hier wél een regeling voor getroffen."

Finsys heeft zijn deelnemers wel een verhoogde provisie over de betrokken posten betaald.

Reageer op dit artikel