nieuws

Britse toezichthouder beperkt tariefverhoging

Financiële planning

De Financial Services Authority (FSA) heeft alsnog afgezien van forse verhogingen van de heffingen die Britse marktpartijen voor hun eigen toezicht moeten betalen. “We zijn blij dat de FSA zowel de benodigde middelen als de toerekening daarvan aan instellingen heeft heroverwogen en heeft geluisterd naar de stem van Biba en zijn leden”, zo claimt intermediairorganisatie Biba haar succes.

Britse toezichthouder beperkt tariefverhoging

De toezichthouder had de nieuwe heffingen in februari bekendgemaakt en kreeg daarna vooral uit de assurantiewereld een storm van kritiek over zich heen. De bedragen zijn nu aangepast. Zo blijft de verhoging voor hypotheekadviseurs beperkt tot 3%, waar aanvankelijk een toename van 21% was voorzien. Een gemiddelde advieskantoor gaat nu bijna 5% meer betalen, waar eerst een tariefverhoging van 15% was voorzien. "De oorspronkelijke toezichtnota's waren, voor wat betreft verzekeringsintermediairs, in onze ogen zeer oneerlijk", stelt brancheorganisatie Biba.

Reageer op dit artikel