nieuws

Marktflitsen special: Leeftijden bestuurders

Cijfers 955

Het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) publiceert regelmatig actuele, cijfermatig onderbouwde, ontwikkelingen en trends in de intermediaire markt. Dit keer komt het RiFD met een special over de leeftijden van de bestuurders (ondernemers) in de sector. De cijfers in deze special zijn verkregen door de gegevens uit de bestanden van de KvK te combineren met de gegevens uit de database van RiFD.

Marktflitsen special: Leeftijden bestuurders

Oudere bestuurders worden vooral aangetroffen bij kleinere bedrijven met minder dan 5 FTE en met slechts 1 bestuurder. Hetgeen natuurlijk niet helemaal verwonderlijk is. Het zijn in totaal 3.950 kantoren waarvoor dit geldt. Bij deze kantoren is 17% van de bestuurders ouder dan 60 jaar. Dit zijn 670 kantoren. Hetgeen weer 10% van de markt vertegenwoordigt. Bij deze groep speelt de opvolgingsproblematiek. Wanneer deze bedrijven geen opvolger krijgen zullen ze worden overgenomen,. Dat draagt bij aan de verdere schaalvergroting van de intermediaire markt. Overigens mag natuurlijk niet 1 op 1 worden gezegd dat de markt dus met minimaal 10% gaat krimpen, omdat de nieuwe aanwas van kantoren ook moet worden meegenomen.

Lees hier de complete Marktflitsen Special: Leeftijden bestuurders

 

Reageer op dit artikel