nieuws

Nieuwe pensioenregeling drukt winst ABN Amro

Cijfers

De gerapporteerde nettowinst van ABN Amro daalde het afgelopen kwartaal flink: van € 402 mln in het tweede kwartaal van vorig jaar naar € 39 mln in het afgelopen kwartaal. De bank wijt de flinke daling aan de overgang naar de nieuwe pensioenregeling en een heffing voor SNS Reaal.

Nieuwe pensioenregeling drukt winst ABN Amro

De overgang naar de nieuwe pensioenregeling op basis van beschikbare premies zorgt voor een last van € 216 mln. “De nieuwe pensioenregeling, die ziet op alle bestaande en toekomstige pensioenverplichtingen van ABN Amro, leidt tot vermindering van de volatiliteit van de kapitaalpositie en de toekomstige pensioenlasten en is daarom een belangrijke stap voorwaarts”, schrijft de bank. ABN Amro kreeg ook nog te maken met een heffing van € 67 mln voor de nationalisatie van SNS Reaal.

Hypotheken
De hypotheekportefeuille van de bank bleef stabiel. De hypotheekleningen hadden gemiddeld een omvang van 85% van de woningwaarde (tegenover 84% een jaar eerder). Het aandeel van hypotheekleningen met een NHG-garantie steeg tot 25%

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.