nieuws

DAS verwacht verdere toename arbeidsgeschillen

Cijfers

Rechtsbijstandverzekeraar DAS behandelde vorig jaar ruim 106.000 dossiers en wikkelde bijna 150.000 telefonische adviezen af. Ruim een kwart van de in behandeling genomen dossiers had te maken met een arbeidsgeschil. Het aantal arbeidsrechtzaken is bij DAS nog nooit zo hoog geweest als in 2013, aldus senior arbeidsjurist Heiko van Es.

DAS verwacht verdere toename arbeidsgeschillen

Ondanks de positieve economische verwachtingen denkt Van Es dat het aantal arbeidsrechtzaken in 2014 nog verder zal toenemen. Hij wijst in dit verband op de 4.000 aangekondigde ontslagen bij de gemeente Amsterdam, de aangekondigde ontslagen bij thuiszorgorganisaties, inkrimpingen bij kinderdagverblijven en voorgenomen sluitingen van winkelbedrijven. Daarbij leidt de verhoging van  de pensioengerechtigde leeftijd tot een  groei van de beroepsbevolking.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.