nieuws

Individuele levenproductie 16% achteruit

Cijfers

De verkoop van individuele levensverzekeringen heeft in juni 16% minder premie opgeleverd dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Met een productie van € 228 (272) mln doet juni het echter nog relatief goed in vergelijking met de totale verkoopcijfers over het eerste halfjaar van 2012. Die laten namelijk een productiedaling van 19% zien tot € 1.763 (2.183) mln; de omzet is afkomstig uit ruim 316.500 (385.300) polissen.

Individuele levenproductie 16% achteruit

Het tweede kwartaal is qua productie wat beter geëindigd dan de eerste drie maanden van dit jaar, met een min van 15%.
De markt voor direct ingaande lijfrentes is het minst gevoelig voor de sterk teruglopende belangstelling voor levensverzekeringen. De DIL'len zijn in het eerste halfjaar nog altijd goed voor € 1.014 (1.116) mln aan premies, waarmee de krimp wordt beperkt tot 9%. Het aantal nieuwe aan een hypotheek verbonden levenpolissen was in juni 28% lager dan een jaar eerder; over de eerste zes maanden geeft de verkoop van nieuwe hypotheekverzekeringen liefst 40% toe als het om het aantal gesloten polissen gaat. De daarmee gemoeide premie-inkomsten zakken met 43% in tot € 90 (157) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.