nieuws

HDN ziet gebruik verder toenemen

Cijfers

Ouderwetse verzendmethoden als e-mail, fax en post raken steeds meer in onbruik bij de communicatie tussen aanbieders en adviseurs van hypotheken. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) constateert dat inmiddels het overgrote deel van de hypotheekaanvragen via het HDH-platform wordt verstuurd. Tussenpersonen maken ‘significant’ meer gebruik van het documentbericht in HDN, waarmee ze ingescande acceptatiestukken direct en digitaal naar het klantdossier bij de aanbieder kunnen sturen.  

HDN ziet gebruik verder toenemen

Volgens HDN is de verdergaande digitalisering een weerslag van de focus in de branche op veiligheid, kwaliteit, procesefficiency en kostenbesparing. Directeur Dorine van Basten: "Wij spelen daar onder andere met het documentbericht op in. Het is prettig dat de HDN-gebruikers dit ook zo ervaren."
Het aantal HDN-aanvragen daalde in juli met 7,5% ten opzichte van de voorgaande maand naar 12.000, een verklaarbare daling gelet op de vakantieperiode. Voor heel 2012 verwacht HDN 145.000 hypotheekaanvragen te verwerken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.