nieuws

Politie verwerkt meer woninginbraken

Cijfers

In 2011 registreerde de politie 1,19 miljoen misdrijven, vrijwel evenveel als in 2010. In meer dan de helft van de gevallen ging het om inbraak of diefstal. Er werden ten opzichte van 2010 acht procent meer woninginbraken gemeld, zo blijkt uit een CBS-publicatie.

Politie verwerkt meer woninginbraken

Met bijna 5.400 registraties zijn er in Amsterdam weliswaar minder inbraken gepleegd, de hoofdstad is nog steeds koploper op het gebied van inbraken in en diefstallen uit woningen. In totaal zijn er 15 gemeenten in Nederland waar in 2011 meer dan duizend woninginbraken zijn geregistreerd. Vooral in Almere, Zoetermeer en Enschede nam het aantal in 2011 sterk toe.

 

Inbraken en diefstallen uit woningen:

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.