nieuws

Toenemende schadelast voor OVO

Cijfers

Bij de onderlinge overheidsverzekeraar OVO is de winst vorig jaar gedaald tot € 1,9 (3,2) mln. Voornaamste oorzaak is de toegenomen schadelast voor eigen rekening: die kwam uit op € 5,4 (4,5) mln. Het premie-inkomen is licht gegroeid tot € 9,3 (9,1) mln.

Toenemende schadelast voor OVO

Vooral in de branche Fraude boekt OVO slechte resultaten: het technisch verlies is daar toegenomen tot € 553.000 (13.000). "De oorzaak is vooral gelegen in een forse reservering voor één omvangrijke schade en een reeks kleinere schaden. De premieverhoging in 2011 voor 'kleine' verzekerden van in totaal € 0,2 mln heeft dit niet kunnen compenseren." Dit jaar is een nieuwe maatregel getroffen: het verhogen van de minimum verzekerde sommen.
In Aansprakelijkheid, met € 8,2 (8,2) mln premie veruit de grootste branche, is het technisch resultaat teruggelopen naar € 1,2 (1,7) mln door een aantal grote schaden in de gemeente- en de politieportefeuille.
OVO verzekert 623 gemeenten, waterschappen, instellingen en politieregio's tegen aansprakelijkheid en fraude.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.