nieuws

Koster op verlies

Cijfers

Koster Verzekeringen in Alphen aan den Rijn is vorig jaar in de rode cijfers beland. Het intermediairbedrijf leed € 307.000 verlies, tegen nog € 38.000 winst in 2010. De omzet is met 17% gedaald naar € 2,25 (2,70) mln.

Koster op verlies

De omzetdaling wordt vooral veroorzaakt door de sterk gekrompen provisie-inkomsten uit bemiddeling in leven- en pensioenverzekeringen: die zijn teruggelopen tot € 745.000 (1.253.000). De omzet uit advisering op fee-basis is gegroeid naar € 104.000 (66.000), terwijl de kosten met € 2,66 (2,65) mln gelijk bleven. Het personeelsbestand van Koster is vorig jaar licht gedaald van 38 naar 35 fte's.
Directeur Wim Koster wijt de slechtere resultaten aan de verschuiving van levensverzekeringen naar banksparen. "De verzekeraars laten dit merkwaardig genoeg en om onbegrijpelijke redenen gebeuren zonder zich teweer te stellen met nieuwe producten. Moeten we hieruit opmaken dat de grote bankinstellingen het in toenemende mate voor het zeggen hebben?"
Koster heeft verder kritiek op toezichthouder AFM, die verschraling van het aanbod vreest. "De indruk bestaat dat die kaalslag ook het doel was en is waar veel beleidsmakers naar streven."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.