nieuws

Crisis doet omzet DAS stijgen

Cijfers

Rechtsbijstandverzekeraar DAS heeft vorig jaar de omzet met 8% vergroot tot € 278 (258) mln. De nettowinst is toegenomen tot € 27 (25) mln. “Deze stijging van de winst is mede te danken aan een toegenomen vraag van bedrijven en particulieren naar financiële en juridische ondersteuning.”

Crisis doet omzet DAS stijgen

Naast rechtsbijstandpolissen levert DAS ook incassodiensten en betaald juridisch advies. Algemeen directeur Eric Pouw denkt dit jaar opnieuw te groeien, omdat door de crisis de vraag naar juridisch advies en rechtsbijstandverzekeringen met name op het gebied van arbeidsrecht toeneemt. "Ook zien we in de bedrijvenmarkt een sterke toename van de verkoop van zogenoemde juridische prepaid- en fixed-fee-producten."
De premieomzet van DAS is uitgekomen op € 209 (203) mln, terwijl de omzet uit incassodiensten naar € 67 (54) mln is gestegen. "Bedrijven vragen ook steeds meer om ondersteuning op financieel-juridisch terrein, zodat wij meer producten ontwikkelen met zowel juridische als financiële elementen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.