nieuws

Kleine omzetdaling Europese verzekeraars

Cijfers

Europese verzekeraars hebben vorig jaar hun totale premieomzet zien dalen met 1,5% naar € 1,089 bn. Dit blijkt uit cijfers van Insurance Europe (voorheen CEA), de koepel van Europese brancheorganisaties in het verzekeringswezen. Schadeverzekeraars deden het beter dan maatschappijen in het levensegment.

Kleine omzetdaling Europese verzekeraars

Levensverzekeraars in Europa zagen de omzet in 2011 met 4% dalen tot € 650 bn. Insurance Europe wijst hiervoor het onzekere investeringsklimaat als reden aan. In het schadesegment steeg de premieomzet juist: met 3% naar € 439 bn. Met name autoverzekeraars (+ 3,5 %) presteerden goed.
Ondanks de kleine afname in premies zagen de Europese verzekeraars hun vermogen vorig jaar met 2% groeien naar € 7,682 bn.
Directeur-generaal Michaela Koller van Insurance Europe is tevreden met de cijfers. "Tegen de achtergrond van het economische klimaat is het indrukwekkend dat de resultaten van de Europese verzekeringsindustrie constant zijn gebleven."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.